Pages Navigation Menu

Site dedicat comunitatii de romani din regiunea transnistreana

Romanii din regiunea transnistreana

Pagina dedicata romanilor din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, supusi unor puternice presiuni de a nu folosi limba romana din partea regimului separatist ilegal de la Tiraspol.

Sa nu-i uitam!

In regiunea transnistreana, populatia romana (intitulata si moldoveana in evidentele separatiste) are cea mai mare pondere, etnicii rusi reprezentand aprox. doar un sfert din totalul populatiei, conform recensamintelor efectuate in regiune, unde functioneaza 8 scoli romanesti de grafie latina, supuse unor presiuni si intimidari din partea regimului separatist pentru a nu mai putea functiona.

Sa fim alaturi de ei !

Este necesar ca problemele romanilor care traiesc sub separatisti sa fie cunoscute, sa se constientizeze situatia dificila in care se afla si sa se gaseasca solutii pentru ca romanii din aceasta regiune sa isi poata folosi limba romana fara a fi supusi unor amenintari din partea regimului separatist.

Most Recent Articles

Transnistria – romanii de acolo!

Discriminarile romanilor in regiunea transnistreana a Republicii Moldova Din cauza regimului de tip dictatorial instaurat la Tiraspol, toate aceste discriminari sunt prezentate in mass-media si in viata publica in...

Read More